Cum de a începe învățarea unei limbi străine și pentru a evita dezamăgire?

cel puțin foarte grea și consumatoare de timp. Cînd noi doar începem să descoperim un nou limbaj și ne întîlnim cu multe reguli ciudate, este foarte ușor să ne pierdem încrederea în sine și să lepădăm studierea. Ce ne poate ajuta în această situație? Cum să învățăm limba și nu ne simțim atît de neajutorat în primele săptămâni de studiu?

Cointeresarea personală

Puneți-Vă întrebarea - de ce personal Dvs. studiați limba?

- pentru că ea va ajuta să construiți o carieră mult mai de succes.

- pentru că Vi s-a oferit ocazia să Vă mutați într-un loc la care ați visat toată viața.

- pentru ca aceasta este limba maternă a prietenei/ului Dvs.

- pur și simplu pentru distracție.

Chiar și o astfel de motivație simplă, Vă poate da putere să faceți primii, cei mai dificili pași.

Trebuie să aveți un interes personal în o cunoaștere cît mai bună a limbii. Ea trebuie să reprezinte importanță, sau chiar mai bine - o necesitateDoriți să plecați în SUA să faceți studii și nu puteți lega în limba engleză nici două cuvinte? E Perfect. Potrivit multor poligloți, anume metoda de imersiune totală permite pentru obținerea celor mai bune rezultate. Făcînd studii în străinătate, va trebui să folosiți limba ațît la ore, cît și în viața de zi cu zi. Orice acțiune simplă va deveni o adevărată provocare. Da, la început poate fi un sentiment de singurătate, pentru că nu puteți comunica în mod adecvat cu oameni. Dar acest sentiment va trece în curînd, pentru că doar în cîteva săptămîni sau chiar cîteva zile, metodă imersiunii totale Vă va permite să vedeți în practică rezultatele sale.

Toate aceste dificultăți de zi cu zi, care păreau de netrecut la început, vor deveni în curând la fel de naturale ca și în țara de origine. Plimbările la magazin sau spălătorie vor deveni în curând un fleac, pentru că în astfel de situații vorbitorul are nevoie să utilizeze aceleași fraze simple. Ca urmare, conversațiile prompte vor deveni în curând o sursă de o mare plăcere și vor servi ca încurajatori, stimulatori pentru continuarea studiilor.

Dvs. abia învățați

Cît de des oameni deschid volume a anuarelor gramatice și își imaginează că studiul ei – este asemenea unei pedepse severe. Cea mai bună soluție, ar fi să închidă ochii la toate aceste provocări. Este mult mai ușor să învețe fundamentele limbii, și abia apoi să se apuce de subtilitățile ei. Dacă Dvs. sunteți un perfecționist, atunci este posibil ca peste șase luni, să puteți folosi și rosti toate expresiile învățate fără nici o greșeală. Dar, în cele din urmă, anume pentru aceasta și se studiază - nu de dragul gramaticii perfectă, volumelor de reguli și vocabularului. Este o metodă de comunicare între oameni! Relaxați-Vă și primiți plăcere de la comunicare.

E simplu!

În schimbul înspăimîntării de sine, încercați să găsiți în limbă ceva ce Vă poate ajuta. Dacă studiați una dintre limbile europene, bucurați-Vă, pentru că deja știți o mare parte a vocabularului: defilați orice carte în limba spaniolă - cu siguranță va da peste o mulțime de cuvinte familiare: elalfabeto, lafamilia și multe altele. Uneori, chiar și într-o limbă complet nefamiliară puteți ghici traducerea unor propoziții întregi. Dacă decideți să Vă ocupați de una dintre limbile slave, deja nu trebuie să învățați articole. Limba Germană - limbă fonetică, iar când vezi ortografia germană a cuvântului, de regulă, puteți fi capabil să-l pronunțați, iar atunci cînd îl auziți, de regulă, îl puteți scrie.
Fiecare limbă conține anumite sfaturi care pot simplifica foarte mult studiul ei. Cu cît mai multe limbi pe care le cunoașteți, cu atît mai ușor Vă va fi să învățați următoarea. Vedeți, aceasta nu este atît de dificil cum părea la început!

Каждый язык, содержит в себе определенные подсказки, которые могут значительно упростить его изучение. И чем больше языков вы уже знаете, тем проще будет учить последующие. Вот видите, это не так и сложно, как казалось в начале!

Comunicați!

Am spus că cele mai bune rezultate sunt posibile numai în cazul în metodei de imersiune totală. Dar ce de făcut, dacă din anumite motive nu puteți merge să studiați în străinătate?

În principiu, chiar și în ciuda acestui aveți resurse practic nelimitate pentru învățarea unei limbi străine. Era Internetului ne-a oferit milioane de pagini cu lucrări clasice, muzică, filme, radio, și podcast-uri din întreaga lume. Găsiți ceea ce Vă interesează. Căutați cuvinte și fraze de care aveți nevoie și doriți să le cunoașteți. Nu așteptați pe cineva să Vă introducă în limba sau să Vă spună ce să faceți. Explorați limba de sine stătător, la fel ca și copilul care creștere. Pe multe forumuri aveți posibilitatea să comunicați nelimitat cu străini. Vorbești și scrieți atunci cînd doriți. Practicați în continuu abilitățile Dvs.

Perceperea la auz

Cunoașterea limbii este tradițional împărțită în citire, scriere, vorbire și ascultare. Ca de regulă, studenților cel mai mult timp le ia antrenarea vorbirii corecte a limbii. Puteți citi și scrie texte destul de complexe, dar filmele și cîntecele sunt adesea bombardate cu o avalanșă de informații la "timp real". Acest lucru duce la o mare frustrare și duce la o auto-îndoială. Da, nu Veți înțelege mult din ceea ce Veți auzi. Dar așa și ar trebui să fie. Sesizați ideile principale, cuvintele cheie și sunete. Nu este nevoie să Vă gîndiți minuțios la fiecare propoziție auzită. În caz în care analizați în detaliu, Veți omite următoarele propoziții. Pentru început vizionați filme cu subtitrare. Înscrieți fraze interesante. Dacă sunteți un începător absolut, încercați să prindeți cuvintele cheie și bazați-Vă pe imagine. Continuați să vorbiți și să ascultați, și în curând chiar și aceasta barieră va pieri.

Fără victime!

Nu este sens să tratați studiile ca o cursă la timp. Limbile sunt aproape lucruri vii, care uneori cu mare plăcere permit să fie domesticite, dar, uneori, se opun cu "toate cele patru". Dar indiferent cît de greu ar putea fi, țineți minte că Dvs. Vă mișcați înainte. Nu stingeți entuziasmul și energia Dvs. comparîndu-Vă cu alții, sau punîndu-Vă întrebarea: de ce aceasta îmi ia atît de mult timp. Dacă sunteți obosiți, luați o pauză. Alocați timp nu numai pentru studii, dar pentru odihnă. Pe parcursul înaintării Dvs., Vă veți simți mai mult și mai confortabil în mediul limbi noi. Pur și simplu continuați-Vă calea și primiți plăcere de la ea!